Van Els en Anne-Marie

Februari 2020 – Januari 2021

Een jaar ligt achter ons. En niet zomaar een jaar. Een jaar vol tegenstellingen en zegeningen. Vol goede moed kwamen we in februari 2020 thuis met de bedoeling in augustus weer terug te keren naar Tamar Korat in Isaan. Echter, dit is tot nu toe onmogelijk want Thailand laat ons nog niet toe door het coronavirus. Er worden wel heel speciale uitzonderingen gemaakt maar die zijn te kostbaar voor ons. En daarbij: safety first! Ons koffertje is echter zo gepakt wanneer de situatie veilig is en Thailand ons toelaat. Iedereen wacht op dit grote moment. 

Hoe kijken wij terug?

Vlak voor ons vertrek naar Nederland hebben Yoyo en Aon, heel bescheiden, een grote en ook mooie vraag bij ons neergelegd: “Is het mogelijk om in Nederland een stichting op te richten voor Tamar Korat?” Aarzelend hebben we dit plan in gebed aan God toevertrouwd. Al snel werd duidelijk hoe onze God al zoveel had voorbereid en wij steun van toegewijde mensen ontvingen voor de oprichting van Stichting Tamar Korat Nederland. Daardoor zijn de eerste acht maanden van ons verlof voorbijgevlogen.
Vanaf 1 januari 2021 is de stichting een feit en mogen wij, op de achtergrond, het bestuur voorzien van informatie en advies om Tamar Korat, met al zijn kleine projecten, steeds beter te leren kennen. Vanuit ons huis in Amersfoort onderhouden we wekelijks contact met Yoyo en de teamleden. Dit contact varieert van advies, informatie, bemoediging, praktische steun, maar ook om zelf bemoediging te ontvangen. We hebben online de Kerstfeesten meegevierd en we hebben, voor de gemeente  in Non Daeng een aantal preken verzorgd. De preek werd tijdens de dienst vertaald door Aon in Thai. Het team heeft nieuwe contacten gemaakt en ook deze dorpelingen komen nu naar het kerkje. Ook in Thailand leven mensen in de lockdown, maar de gemeenteleden blijven trouw!

Mission: we do together

Het is hoopvol en bemoedigend om te zien dat God doorgaat met Zijn werk, midden in de wereldwijde pandemie. Dit geeft het team van Tamar Korat, en ons, steeds weer moed en hoop om door te gaan. Gebed overbrugt de fysieke afstand en pandemie!  Zeker nu is het gebed een kostbaar bezit, bid je met ons mee? 

Mission zijn doen we samen, in gebed, wij hier in Nederland, zij daar in Thailand.  
Dank God voor de verbinding van gebed. 

Liefs, 
Els & Anne-Marie 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *