Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest.
Mattheus 28: 19

Isaan

Het verhaal van Isaan

Isaan ligt in het Noordoosten van Thailand en is de armste regio van Thailand. Isaan heeft 22 miljoen inwoners. De meeste mensen werken in de landbouw en leven van het land, meestal rijstvelden. Het verbouwen van rijst is fysiek zwaar werk en biedt geen vast inkomen. Veel mensen hebben schulden. Met als gevolg dat veel jonge mensen het platteland verlaten en in de steden op zoek gaan naar werk om zo te zorgen voor een stabieler inkomen. 

Veel meisjes trouwen jong en raken snel zwanger. Vaak eindigt hun huwelijk na korte tijd en blijven ze alleen achter om voor hun kinderen en hun ouders op leeftijd te zorgen. De jonge vrouwen dragen de zware verantwoordelijkheid om te zorgen voor het inkomen van het hele gezin. Met weinig onderwijs en werkervaring zijn er niet veel opties om aan werk en geld te komen. Veel van hen trekken naar de grote stad, zonder ouders, op zoek naar geluk, geld en een betere toekomst. Ze komen dan terecht in plaatsen als Pattaya. Ze hopen op een nieuw huwelijk met een buitenlandse man, die voor haar en haar familie zal zorgen.  De kinderen blijven vaak achter bij de ouders in de dorpen. Gebroken gezinnen, alcoholmisbruik, huiselijk geweld en misbruik van kinderen zijn problemen die we vaak tegenkomen in de dorpen. 

Wat doet Tamar Korat?

In dit filmpje krijg je een impressie van het werk van het team Tamar Korat.
Wil je financieel bijdragen, klik dan door naar de Doneerpagina.