Je bekijkt nu Van Els en Anne Marie

Van Els en Anne Marie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Feest in het sponsorproject van de kinderen in Thailand 
Hier zijn we weer en ja, met werkelijk mooi nieuws. Mooi nieuws waaraan jij ook bijdraagt wanneer je een kind sponsort en hierdoor de kans geeft naar school te gaan en te werken aan de toekomst en vooral ook een veilige dagbesteding te bieden. De kinderen in het sponsorproject leven in allerarmste en meest risicovolle omgeving. Laten we even achteromkijken hoe de afgelopen twee jaar verlopen zijn.
 
Scholen
De scholen in de dorpen en Korat zijn deze jaren gesloten door het corona virus. Soms ging de klas even open, maar dat was meestal van korte duur. Het onlineonderwijs volgen is een echte uitdaging, zowel voor de leerkracht als het kind. En zeker voor onze sponsorkinderen in de dorpen. Vaak ontbreekt het aan internet en geld hiervoor of zijn er geen leerkrachten die online les kunnen geven. Voor de leerlingen is het lastig om gemotiveerd te blijven.
 Het team van Tamar Korat houdt de kinderen in de dorpen rondom Non Daeng goed in de gaten en geeft net dat extra zetje en zorg wanneer dit nodig is.  Ook wordt de familie of verzorgers van het sponsorkind ondersteund met een voedselpakket. Want door de grote werkeloosheid neemt de armoede extra hard toe. En voedselpakketten zijn de komende maanden nog hard nodig! Maar nu klinkt er een luid HOERA !
 
Twee sponsorkinderen zijn geslaagd voor de middelbare school! 
Preaw en Angie, twee kinderen die al lang betrokken zijn bij het sponsorproject. Preaw is de dochter van Nee, die in de bakkerij werkte en nog altijd meewerkt in het kerkje en met de sociale projecten rondom Non Daeng. Dankzij haar sponsoring heeft Preaw de kans nu een beroepsopleiding te gaan volgen aan Technical College in Korat. De studie bestaat uit het behalen van deelcertificaten, een soort Havo niveau. Best een grote stap om buiten het dorp te gaan wonen en alleen in de weekends thuis te zijn. En dan Angie, die we als 5-jarig meisje al leerden kennen in the redt light area in Korat waar moeder werkte. Haar moeder maakte Angie altijd helemaal op met vuurrode lipjes alsof ze te koop was.  Jullie begrijpen onze zorg die wij altijd voor haar gevoeld hebben. Yoyo en Aon hebben altijd contact gehouden met moeder en haar dochter en de verdere familie er omheen. Ook Angie werd als sponsorkind opgenomen in het sponsorproject en met haar vieren we dat ook zij geslaagd is voor de middelbare school! Angie gaat zich nu verder ontwikkelen via ‘leren en werken’ om zo aan haar toekomst te werken. Wat een feest is dit! Opgegroeid in een arme kansloze situatie maar door sponsoring toch naar school kunnen gaan en nu geslaagd. Maakt dit jullie hart ook blij? 

Het feest houdt nog niet op. 
Op16 mei organiseert het Tamar Korat team een avontuurlijke BBQ-avond voor de groep sponsorkinderen en hun vriendjes. Daar wordt echt naar uit gekeken! Op 28, 29 en 30 Juli is het Camp voor de sponsorkinderen en hun vriendjes! Dit is een heel groot feest voor de kinderen. Al twee jaar kon dit niet doorgaan vanwege de coronaregels. Laten we hopen en bidden dat het nu wel kan doorgaan en dat niet opnieuw alles afgeblazen moet worden. Het is voor het Tamar Team Korat deze jaren echt roeien tegen de stroom van alle beperkingen in. Zij stellen hun hoop en vertrouwen op God en doen wat ze kunnen. We zijn heel trots op hen. Blijven jullie Yoyo en Aon en hun team ook steunen? Hartelijk bedankt! 

Helaas kunnen wij nog niet in Juni afreizen maar we geven de moed niet op en vertrouwen op Gods plan voor ons leven. We hopen en bidden na de zomer te kunnen gaan.  

Lieve groet,  
Els en Anne-Marie 

Geef een reactie