Je bekijkt nu Nieuws van team Tamar Korat

Nieuws van team Tamar Korat

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Covid-zorgproject
In de loop van november, december en januari hebben we samen met de dorpsvrijwilligers voedselpakketten uitgedeeld aan ongeveer 40 echt behoeftige gezinnen in vijf dorpen die getroffen zijn door de pandemie. Hun verhalen zijn echt hartverscheurend. Een moeder vertelde ons dat ze moeite heeft om aan alle problemen het hoofd te bieden omdat haar man niet in staat was om te werken, waardoor er geen inkomen was. De nood is zo hoog dat ze zelfs gedachten van zelfmoord heeft gehad om een einde te maken aan het lijden. Onze hulp, in de vorm van een voedselpakket, gaat niet ver genoeg om hun problemen op te lossen, maar we kunnen hen daarmee wel de liefde van Jezus brengen en hen laten zien dat ze geliefd zijn en dat er voor hen wordt gezorgd.  Voor deze moeder is ons voedselpakket meer dan een overlevingspakket. 

Je merkt, het is nog steeds zo ontzettend nodig dat we het team mogelijkheden geven om voedselpakketten uit te delen. Mogen wij, nogmaals, een dringend beroep op je vrijgevigheid doen? 

Lees verder onder de afbeelding

Padvinderskamp
Afgelopen jaar konden we vanwege de Covid-beperkingen ons jaarlijkse Pathfinders-kamp niet houden. We wisten dat de kinderen uitkeken naar dit kamp en we wilden ze niet teleurstellen door het kamp te annuleren. In plaats daarvan hebben we iets speciaals voor hen georganiseerd om de kinderen te laten weten dat ze niet vergeten zijn en dat we om hen geven. We hebben de kinderen een verrassingsdoos gegeven, gevuld met lekkers waar elke kind blij mee zou zijn. We hebben een dagje-uit georganiseerd en hebben spelletjes gespeeld, samen liedjes hebben gezongen en de dag hebben afgesloten met heerlijke pizza. Oh! de blik van Geluk in hun ogen terwijl ze in het restaurant zaten en in hun pizzapunten opaten. Voor de meesten van hen was het de eerste keer in een chique café. 

 

Kerstcadeaupakket in het park.
Enkele van de meest kwetsbare en meest getroffenen door COVID-19, zijn de dames die in het Yamo-Park werken. Normaal gesproken zouden we een kerstfeest voor hen en hun families hebben georganiseerd. Maar vanwege de COVID-avondklok mochten we dat niet. Onze kerstviering zou zo onvolledig zijn als we de vreugde van Kerstmis niet met hen zouden delen, dus regelden we kerstcadeaupakketten voor hen. We konden 60 kerstcadeaupakketten uitdelen om de liefde van Jezus te delen, niet alleen door middel van woorden, maar ook door in hun basisbehoeften te voorzien.

We zijn God en de lokale autoriteiten in Non Daeng zo dankbaar dat ze ons toestemming hebben gegeven om het Kerstfeest als gemeenschap te vieren. We waren in staat om onze buren, naasten, vrienden en familieleden uit te nodigen terwijl we samen genoten van het eten. We hadden ook een tijd van aanbidding, een presentatie van onze zondagsschoolafdeling en ook een heel speciale presentatie voor de eerste keer van onze jeugdafdeling. 

Kerst in Non Daeng
Dit jaar gingen we in plaats van op de traditionele manier om Thais eten voor het feest te bereiden, internationaal en bereidden we een speciale traktatie van Naga-eten en Indiaas eten in plaats van de gebruikelijke Thaise gerechten. Het viel bij iedereen goed in de smaak. Door de angst van Omicron konden we niet meteen na de kerstvakantie met de bediening beginnen. De kerkdienst voor het nieuwe jaar ging weer online in de Non Daeng-kerk, maar we konden onze kinderbediening niet starten.

Nu zien de zaken er weer rooskleurig uit, vorige week hadden we onze eerste plaatselijke aanbidding op het terrein. De zaterdagse kinderbediening in de kerk is ook heropend, dus we zijn dankbaar en hoopvol. We hebben veel prachtige plannen voor de boeg waarvoor we wijsheid en gebeden nodig hebben. We kijken er naar uit om weer een jaar samen met jou te dienen. Veel zegeningen .

Team Tamar Korat

Geef een reactie