Je bekijkt nu De doop van Liu

De doop van Liu

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:1 reactie

Fijn om het laatste nieuws uit Thailand met jullie te delen! 

En er is goed nieuws! 
Na een zeer lange lockdown konden de kinderen uit het sponsorproject eindelijk weer bij elkaar komen. Weaw, Phet en Apréh van het Tamar Korat team maakten er natuurlijk een vrolijke dag van. Zij wonen in Non Daeng en werken voor het kerkje en een aantal sociale projecten. Om de dag feestelijk te maken is niet veel nodig want de kinderen komen zo graag op de zaterdag wanneer de school dicht is. Allerlei activiteiten zoals spel, sport, zingen, muziek maken, vooral samen eten en leren is een feest. Belangrijk is ook dat de kinderen overdag veilig en geborgen zijn, voedsel krijgen en zich zo welkom voelen bij het Tamar Korat team. 

Het volgende mooie nieuws
Op zondag 6 februari werd Liu, de 16-jarige oudste zoon van Em’ gedoopt in de enige kleine kerk die on de wijde omgeving te vinden is uit Lam Nang Rong. Dit kerkje staat vlakbij de grens met Cambodja, zeker 3,5 uur rijden vanaf Korat. Het is Liu zijn verlangen bij Jezus te horen en wil dit met het dopen bekrachtigen. Ook een grote blijdschap voor Em’ als alleenstaande moeder en Yai als oma en deze hele kleine familie…  Wij kennen Em’, haar zonen, ouders en zus met gezin, al 15 jaar en blijven onder de indruk van hun liefde voor Jezus en Jezus’ liefde voor hen. God gaat door met Zijn werk, lockdown of niet. Elke maand zoeken Yoyo en Aon met hun team Em’ en haar familie op. Het team doet ‘s middags kinderwerk, soms komen er 60, 70, soms minder kinderen. ‘s Avonds zitten we in het donker bij een kaars of klein lichtpitje met de kleine familie op de houten ‘tafel’. Samen eten is al een feest en daarna zingen, bijbel lezen, vertellen aan elkaar wat God gedaan heeft die maand en voor elkaar bidden, maakt het elke keer tot een bijzondere en gezegende ontmoeting.
 Het is altijd een pittige terugreis op de vele donkere zanderige wegen. De kleine familie woont op een stukje zandgrond in drie kwetsbare houten huisjes midden in een streng boeddhistisch dorp. Zij laten het licht schijnen en zijn een veilige plek, waar iedereen welkom is. 

Tamar Korat blijft deze kleine familie bezoeken, bemoedigen en geestelijk toerusten. De kinderen worden gesponsord, zodat zij naar school kunnen gaan en kansen krijgen om later een beroep te leren en zichzelf en de familie te onderhouden. 

Willen jullie ook bidden voor deze lieve trouwe familie? Wij hopen, wanneer we in Juni werkelijk terug kunnen gaan, deze familie weer snel op te zoeken! 

Lieve groet, 
Els Vermeer 
Anne-Marie van Staveren 

van links naar rechts: 
Liu  – oudste zoon van Em’ 
Samuel – jongste zoon van Em’ 
Oma – moeder van Em’ 
Em’ – moeder van Liu en Sam 

Dit bericht heeft één reactie

  1. Janine

    Wat mooi en bemoedigend om dit te lezen. Hoe God Zijn werk doet in deze kleine en mooie christelijke gemeenschap.

Geef een reactie