Je bekijkt nu Ontmoet Akru

Ontmoet Akru

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties
Apfukru, of in het kort Akru

Apfukru Dolie, teamlid van Tamar Korat deelt zijn gedachten over het afgelopen jaar…. 

Een jaar met uitdagingen én zegeningen! Een jaar van aanpassen, bidden en vertrouwen. “Deze pandemie heeft me niet alleen geholpen om op een gezonde manier naar mijn relatie met God te kijken maar ook naar mijn mentale gemoedstoestand. Het was niet alleen een kans om mijn eigen beperkingen en tekortkomingen te zien, maar vooral om de zegeningen van God in mijn leven te zien op een manier die ik me nooit had kunnen voorstellen”   

Uitdagingen en zegeningen tijdens de pandemie 

“Want mijn gedachten zijn niet uw gedachten, en uw wegen zijn niet mijn wegen”, zegt de Heer. “Zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn gedachten dan uw gedachten.” (Jesaja 55:8-9) 

Voor mij, als rationeel denken persoon, is het een logische gedachte dat tijdens deze pandemie God een poort van kansen zou openen, maar als alternatief sluit Hij deze. Dat Hij de zieken zou genezen, maar in plaats daarvan roept Hij ze naar Huis. Dat Hij, op ons bidden, de beproevingen van de pandemie stopt…. Maar God heeft een ander plan met deze wereld, een plan groter dan wij met ons menselijke begrip kunnen bedenken. God gaat ons menselijk begrip te boven. We mogen ons dit onvermogen loslaten en vertrouwen dat God weet wat het beste voor ons is, Zijn plannen en doeleinden zijn perfect, hoewel we het nu somber en verlaten lijkt.  

Uitdagingen 

Alle plannen die we hadden gemaakt en waar we vol verwachting naar uitkeken waren niet  meer zeker. Niks was meer zeker… 

COVID-19 heeft ons uitgedaagd in het kerk-zijn en gemeente-zijn. Vanwege de Lock downs werden we gedwongen om op een andere manier te kijken naar onze wekelijkse kerkdiensten. Ook wij, zoals velen op deze wereld, hebben online kerkdiensten opgezet. Voor veel mensen in onze gemeente een enorme uitdaging omdat er weinig middelen aanwezig waren. Met veel hulp konden we toch realiseren dat via internet de boodschap van Hoop en Vergeving door mocht klinken. Wie had ooit gedacht dat een netwerkplatform ruimte zou geven voor onze aanbidding? Niks was meer zeker… 

Voedselpakketten uitdelen aan de dames in The Park, het jaarlijkse Pathfinders Camp in Non Daeng, het bezoeken van de dorpsbewoners (kerkleden) in de verschillende dorpen, de wekelijkse kinderevangelisatie of zelfs wekelijkse Bijbelstudie en samen het samen bidden als Tamar Korat team in Non Daeng….  De Engelse lessen, het kinderkamp en de Engelse lessen in The Village bakkerij & café kwamen tot stilstand. Online les geven bleek geen succes omdat de studenten het moeilijk vonden om op die manier aan te sluiten. Dat was voor mij een enorme klap, lesgeven doe ik zo ontzettend graag! Niks was meer zeker….

Alles waar wat we als Tamar Korat team met zoveel liefde en vreugde deden kwam tot stilstand. We hebben God gebeden om wijsheid. Voor mijn persoonlijk heb ik deze uitdagingen bestempeld als leermomenten: een leerfase van het heroriënteren van onze prioriteiten, het durven openstaan voor het onverwachte. Gods plan blijft staan, ondanks de pandemie. Daarom kan ik in vol vertrouwen blijven getuigen dat we, meer dan ooit, geroepen zijn om te dienen, te geven, te spreken en uit deze verwachting te leven.  

Zegeningen voor mijn persoonlijk 

Deze pandemie heeft me niet alleen geholpen om op een gezonde manier naar mijn relatie met God te kijken maar ook naar mijn mentale gemoedstoestand. Het was niet alleen een kans om mijn eigen beperkingen en tekortkomingen te zien, maar vooral om de zegeningen van God in mijn leven te zien op een manier die ik me nooit had kunnen voorstellen. Ik heb gebeden en gesmeekt naar God om mij te helpen en te zoeken naar Zijn wil. Als ik zo terugkijk op het afgelopen jaar zie Gods hand en trouw in mijn leven. Hij heeft mij altijd geleid op mijn reis als zendeling, Hij was erbij in vreugde en verdriet! 

Zegeningen voor het werk van Tamar Korat 

We hebben als team opnieuw mogen leren dat God in alle dingen regeert. Dat Zijn evangelie van liefde en verlossing nog altijd hetzelfde is ondanks de beperkingen van de pandemie. Dat we dankbaar mogen zijn voor elke dag en dat we mogen uitkijken naar het onverwachte van Zijn hand in deze crisis. Dat we onze focus mogen leggen op wat belangrijk is in ons leven en tegelijkertijd ook naar onze naaste omkijken. Deze naast die zich misschien vervreemd en geïsoleerd voelt vanwege de waanzin en onzekerheid van de dag. Dat we onze identiteit blijven zoeken in Jezus, zelfs als de dingen niet gaan als we graag zouden willen. Dat we dag aan dag ten volle mogen leven met de zekerheid dat Zijn standvastige liefde nooit ophoudt. Hoewel we het niet begrijpen, kunnen we Hem altijd vertrouwen, want Hij is Dezelfde gisteren, vandaag en voor altijd. Hij is degene die onze pijn/verdriet/rouw in lof heeft omgezet. God leert ons grote zinvolle levenslessen door deze pandemie waarin iedereen op de een of andere manier met pijn, lijden en uitdagingen wordt geconfronteerd. Levenslessen die we misschien nergens anders van leren. 

Bemoediging voor jou 

De omstandigheden om ons heen, onze emoties of zelfs onze eigen situatie veranderen niets aan de HOOP die GOD ieder van ons door JEZUS CHRISTUS heeft gegeven. Wat er ook gebeurt, het werk van God zal doorgaan en in deze ongekende tijd van onzekerheid is het mijn uiterste gebed dat we trouw blijven als verantwoordelijke christenen, openhartig, creatief en bereid om veranderingen in de loop van onze bediening te accepteren zoals we volgen de leiding naar wie, hoe en waar God ons naar toe leidt. 

Ik wens jou, en allen die je lief zijn, gezegende kerstdagen en een gezond en hoopvol 2022!

Met broederlijke groet, 
Akru 

Geef een reactie